2019-10-14 15:07:00• hírek • Bede Emőke

Hatalmas marihuánaültetvényre bukkantak a szomszédos megyében – Helyszíni képek

Október 11-én a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság nagyváradi területi irodája 24 órára őrizetbe vette a T.F.D.F, T.N., és ugyancsak T. N. monogrammal nevesített személyeket egy olyan akció során, melynek célja egy bel- és külföldi drogkereskedelemre specializálódott bűnszervezet felszámolása volt.

A DIICOT hivatalos közleménye szerint a bűnbanda tagjai egy komoly méretekkel rendelkező melegházban hozták létre az ültetvényt, viszont feladatuk nem merült ki a kannabisz termesztésében. A nyomozás során ugyanis kiderült, hogy ők gondoskodtak a növény megfelelő szárításáról és csomagolásáról is, hogy a szer ezt követően készen álljon az olaszországi exportra.


Október 11-én az igazgatóság munkatársai a rendőrséggel közös akció keretében rajtaütésszerű házkutatást tartottak a telken: a jól felszerelt melegházban végül 12 marihuána bokorra bukkantak, melyek együttesen közel 150 kilogrammot nyomtak. Emellett találtak 9 kilogrammnyi, már a szárítóban pihenő kannabiszrügyet, illetve 10 légmentesen zárt zacskóban további 2,194 kilónyi rügyet. Magukat a gyanúsítottakat pedig épp „szüret” közben érték tetten.


Október 12-én T.F.D.F. és T. N. ellen a Bihar Megyei Törvényszék elrendelte az előzetes letartóztatást, a másik T. N. pedig hatósági felügyelet alá került - írja a fogásról szóló közleményében a DIICOT területi irodája.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: